De vereniging

De Reumapatiëntenvereniging Helmond en Omstreken is op 16 maart 1983 opgericht en heeft op 1 januari 2012 een naamsverandering ondergaan in Vereniging ReumaActief de Peel Het doel van vereniging ReumaActief De Peel is om werkzaam te zijn voor alle personen met een reumatische aandoening.

De vereniging streeft dit doel na door:

• Met regelmaat bijeenkomsten te organiseren waar reumatologen en professionele werkers voorlichting en informatie geven door middel van lezingen vanuit hun kennis, literatuur en documentatie op het gebied van reuma.

• Het stimuleren van onderlinge contacten door middel van contact-avonden te houden.

• De zelfwerkzaamheid van de individuele mensen met reuma en hun mondigheid ten opzichte van artsen en andere professionele werkers te stimuleren.

• Het organiseren van allerlei activiteiten o.a. bewegingsactiviteiten, van allerlei aard, die het doel van de vereniging bevorderen.

• Contact houden met niet-mobiele leden.

• Samen werken met instellingen en organisaties, wanneer dit voor het doel van de vereniging bevorderlijk is.

• Het verzamelen en doorgeven van zoveel mogelijk informatie en voorlichting.

• Een luisterend oor, begrip en hulp te bieden waar mogelijk is.

Met vriendelijke groet, het bestuur.

Word lid